fbpx

To miljøvennlige og rasjonelle boliger
med svært høy arkitektonisk kvalitet

På Tveitane er det miksen av eldre og ny bebyggelse, de gamle jordene, steingardene, skogen og de høyreiste fjellene som har vært inspirasjonskildene for arkitektene. Samtidig har det vært viktig for dem å kunne fange det naturlige lyset og skiftningene i været, åpne opp for den mektige naturen. Plasseringen av vindusflatene borger for iøyenfallende romforløp slik at det nærmest blir et meteorologisk interiør av det. Målet er å skape et hus hvor tradisjonelt håndverk, nyskapende arkitektur og lavt energibruk går hånd i hånd. Et gjennomført trehus med trefiberisolasjon som pustende dampbrems og CO2-fanger. I så måte kan vi  kanskje beskrive det som en forlengelse av skogen bortenfor.

Delvis opparbeidet gårdsplass

Med grovplanert jordmasse fra stedet, kantstein og gruslagt gårdsplass langs nordsiden, har du et godt utgangspunkt for å sette ditt eget preg på det hele. Herlig ryddig, praktisk og enkelt når selve grunnarbeidet allerede er gjort. Ikke sant? På sørsiden har du en enda større planert jordlapp der du kan rigge deg til med både plen, busker og blomsterbed. Kanskje du til og med skal sette av plass til en aldri liten grønnsakshage, sjølbergingstanken er jo aldri feil. Her har du i alle fall muligheten. Forøvrig har du en god terrasse på denne siden, godt skjermet og tilpasset det vestnorske klimaet.

To miljøvennlige
og rasjonelle boliger med
svært høy arkitektonisk kvalitet

På Tveitane er det miksen av eldre og ny bebyggelse, de gamle jordene, steingardene, skogen og de høyreiste fjellene som har vært inspirasjonskildene for arkitektene. Samtidig har det vært viktig for dem kunne å fange det naturlige lyset og skiftningene i været, åpne opp for den mektige naturen. Plasseringen av vindusflatene borger for iøyenfallende romforløp slik at det nærmest blir et meteorologisk interiør av det. Målet er å skape et hus hvor tradisjonelt håndverk, nyskapende arkitektur og lavt energibruk går hånd i hånd. Et gjennomført trehus med trefiberisolasjon som pustende dampbrems og CO2-fanger. I så måte kan vi  kanskje beskrive det som en forlengelse av skogen bortenfor.

Delvis opparbeidet gårdsplass

Med grovplanert jordmasse fra stedet, kantstein og gruslagt gårdsplass langs nordsiden, har du et godt utgangspunkt for å sette ditt eget preg på det hele. Herlig ryddig, praktisk og enkelt når selve grunnarbeidet allerede er gjort. Ikke sant? På sørsiden har du en enda større planert jordlapp der du kan rigge deg til med både plen, busker og blomsterbed. Kanskje du til og med skal sette av plass til en aldri liten grønnsakshage, sjølbergingstanken er jo aldri feil. Her har du i alle fall muligheten. Forøvrig har du en god terrasse på denne siden, godt skjermet og tilpasset det vestnorske klimaet.

Kjøkken fra Norema, inkl. hvitevarer

Nøtterøy Lys Alm. Enkelt, solid og vakkert tilpasset. Leveres ferdig montert med hvitevarer fra Electrolux. Her fra kjøkkenet i nummer 17. Merk deg lyssjakten over komfyren. Den strekker seg helt opp gjennom 2. etasje, henter lyset utenfra på eventyrlig vis. Her kan du stå og lage dine måltider mens du følger værets skiftninger i full bredde, uten innsyn. Balansert ventilasjon fra Flexit, med WiFi tilkobling. Gjenvinningsgraden er på hele 81%.

Naturens egne byggematerialer

Det lyse trevirket er det dominerende i alt. Gulvene leveres med slitesterkt laminat furugulv, tak og dører er i kryssfinér, trapp i eik. Selv på de stedene du ikke kan se, er det gjennomgående. Som reisverk og som isolasjon i form av innblåst trevirke.
Her fra kjøkken/stue i nummer 19.
Og som du ser  – det er ikke bare miljøvennlig, men også vakkert.

Vannbåren gulvvarme

Termostatstyrt vannbåren gulvvarme i alle rom i første etasje. Varmesentralen blir tilrettelagt for enkel tilkobling av alternative varmekilder som for eksempel luft-vann varmepumpe, solkollektor, biobrensel mm

Gled deg til å sitte ute i din egen hage

Javisst er det herlig å kunne samle krefter i flatstol på terrassen, eller på plenen for den saks skyld. Og så finner du selvsagt fram grillen, danderer et lite bord og inviterer noen bort, for det er vel kanskje det som er hele meningen med grillen. Samrøret. Og skulle det nå komme en regnskur, er det bare å trekke inn under tak. Det er i alle fall det som er tanken her. En god terrasse er gull verdt, og her får du den ferdig oppsatt.

Vinduene ut mot hagen går fra gulv til tak, hele langsiden. Trelags isolérglass fra NorDan, må vite. Laget i tre, kledd med aluminium.

Luftig hjørnetomt

Luftig javisst, men samtidig lunt og trivelig. Tomten er på totalt 810 m², fordelt på de to boligene. Og rundt det hele, skal den stedlige massen danderes som små bølgende jordvoller der du kan plante ut dine busker og blomster som det passer seg.
Kombinert
med den stedstilpassede plasseringen av boligene og carportene, gjør at du får en skjermet og intim atmosfære.

Romoversikt

Første etasje

Entré/gang, garderobe, gjestebad og stue med åpen kjøkkenløsning, rett ut på terrassen og hagen.
Og så har du den ekstra vesle stuen, adskilt med skyvedør fra hovedstuen.

Et aldri så lite gjemmested for barna. Eller TV-stue, om du vil.

Andre etasje

Fire soverom, bad, trapper og gang. Det er som det må være. Lyssjakten som er stiplet inn på illustrasjonen utgjør den ørlille forskjellen mellom de to boligene. I nummer 17 er tanken å fange mest mulig lys ned i første etasje, mens nummer 19 får en litt mer begrenset variant. Til gjengjeld får nummer 19 en åpen lysnisje i det sørvestre soverommet, mellom første og andre etasje.
En spennende variant, om så skal sies.

Smarte garderobeløsninger

Garderobeskapene er med i leveransen og blir stedstilpasset for å hindre innsyn gjennom vindu.

Samtidig gir det rom for en lystig lysnisje under vinduene. Det borger for et inspirerende lite arbeidssted.

Fullt utstyrt bad med valgfri flis på gulv.

Bygges etter de nyeste krav til energiforbruk

Til all bærende konstruksjon brukes Masonite
l-bjelke. Bæreevne for bjelkelag og tak-

konstruksjon beregnes av l-bjelkeprodusent acc

til krav om komfort og lokale forhold.

Utvendig tak
L-bjelke med 18 mm Hunton Undertak,

50 mm lufting, 18 mm USB og Isola Takshingel

Skrå Skifergrå kontur. Renner og beslag i

lakkert aluminium.

Utvendig vegg
Malmfuru fra Alvdal Skurlag AS som også

står for alt nødvendig listverk og beslag.

Kledningen kan behandles med jernvitrol(grå)

eller beis(flere farger).

Isolering
Hunton Nativo. Innblåst trefiberisolasjon.

Vinduer og dører
Vinduene kommer fra NorDan og er laget i tre,

kledd utvendig med aluminium. Trelags

isolerglass. Gjennomsnitt U-verdi: 0,72 W/
m²K.
Terrassedøren er i samme utførelse og er

en såkalt skyvedør.

Innvendige dører
Dør ID lett hvit 82,5 x 204

Inngangsdør
Dør YD Cello 4 GL Hvit 10 x 21 H 2015